top of page
Wat is nu kort gezegd wat ik doe?
Ik geef ''relatietherapie '' tussen jou en jouw verstand.

“Relatietherapie” tussen jou en je verstand

 

In de complexheid van het leven heeft de relatie tussen jou en je verstand een belangrijke rol.

Je slimme, intelligente verstand praat de hele dag door. Je gedachten zijn de taal van je verstand en je hebt ongeveer 60.000 tot 70.000 gedachten per dag. Een heleboel gedachten zijn zo onopvallend dat je niet eens door hebt dat je ze hebt. Een aantal vallen wel op en daar besteed je wel tijd aan. Misschien wel meer dan je goed doet

De gesprekken die door je hoofd gaan zijn soms helemaal prima. Ze kunnen scherpe analyses geven en briljante oplossingen bieden. Maar zodra ze, met hun soms snelle oordelen, persoonlijk worden, kunnen er minder fijne gevoelens ontstaan. Gevoelens, die de taal zijn van je lichaam, hebben invloed op je.

Deze gevoelens zeggen soms meer dan je verstand kan begrijpen.

Je verstand doet veel moeite om jou iets te vertellen of te overtuigen maar het heeft niet altijd gelijk!

 

In de “relatietherapie” tussen jou en je verstand leer ik je de subtiele nuances te erkennen van je gevoel, de onuitgesproken taal van je lichaam en je gedachten.

 

Het is een weg van zelfontdekking en balans. Hierin is acceptatie de sleutel tot een gezonde relatie tussen jou en je verstand. Met humor, directheid en praktische tools, leer je ontspannener om te gaan met lastige situaties of gevoelens, met als resultaat dat je meer ontspanning en plezier ervaart.

Laag Zelfbeeld:

Veel mensen hebben een laag zelfbeeld. Ze hebben het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn, en dit kan hun leven sterk beïnvloeden. Een laag zelfbeeld maakt je onzeker, laat je twijfelen aan jezelf, en belemmert je in het bereiken van je doelen.

Wat betekent een laag zelfbeeld precies? Het betekent dat je negatief over jezelf denkt en weinig vertrouwen hebt in je eigen kunnen. Dit kan voortkomen uit verschillende ervaringen, zoals kritiek, afwijzing, of vergelijkingen met anderen.

Hoe kun je hiermee omgaan?

Allereerst is het belangrijk om je gedachten te observeren. Herken de negatieve gedachten en sta stil bij de momenten waarop je jezelf naar beneden haalt. Probeer deze gedachten niet te veel aandacht te geven.

Formuleer in plaats daarvan een aantal positieve gedachten en geef deze veel aandacht. Ook al geloof je ze niet meteen, “fake it till you make it.”

Omring jezelf met mensen die je waarderen en steunen. Doe dingen waar je blij van wordt en stel realistische, kleine, haalbare doelen, zodat je succeservaringen kunt opdoen.

Door je gevoelens te bespreken kun je jezelf opluchten en patronen doorbreken. Vergeet nooit dat je waardevol bent en dat je de belangrijkste persoon in jouw leven bent.

ACT-effect_header 01.jpg

gedachten
& verhalen
_

Op deze pagina vind je informatie over de meest uiteenlopende zaken zoals verhalen die betrekking hebben op mijn vakgebied, persoonlijke ervaringen van cliënten of gewoon dingen die mij bezig houden. Heb je na het lezen van een van deze artikelen een vraag of opmerking? Neem dan contact met mij op!

Ankie Lommen.

 JIJ in 2023

 

 

 

 

 

Je hebt waarschijnlijk al heel veel nieuwjaarswensen ontvangen en uiteraard sluit ik me daarbij aan.

En naast alle wensen horen natuurlijk ook de goede voornemens.

Hoor jij ook bij de mensen die vele goede voornemens hebben en een groot deel alweer vergeten is of waarbij het nu al niet gelukt is? De 1e maand is al bijna op de helft en tja...

Is een van die voornemens dat je beter voor jezelf wilt zorgen? En komt dat er in de waan van de dag er niet van?

Of je nou op Instagram, Facebook, LinkedIn leest of een tijdschrift openslaat, vele artikelen gaan over zelfliefde. Je krijgt volop het advies hoe je voor jezelf kunt zorgen! Dat jij belangrijk bent!

Ook daar sluit ik me bij aan. Ik wens je voor 2023 dat je dicht bij jezelf kunt zijn. Volledig jezelf kunt zijn. Dat jij je niet zo hoeft te veranderen of aan te passen aan anderen als het niet goed voelt. Dat het je niet uitmaakt wat anderen van je vinden wie je bent of wat je doet.

In alle drukte en chaos die er in de wereld plaats vindt, is het des te belangrijker om jezelf niet kwijt te raken. Dat je dicht bij jou en jouw waarden komt of blijft!

Hoe zit het met jouw plannen voor komend jaar en hoe dicht sta jij bij jou? Heb je hier een idee over?

 

Kun jij de volgende vragen voor jezelf beantwoorden?

 

 

.Waar ben ik tevreden over? 

. Wat doe ik om niet overbelast te raken?

. Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen versterken?

. Wat gaat er goed?

. Ben ik assertief?

. Doe ik voldoende dingen die ik belangrijk vind?

. Geef ik mijn grenzen aan door nee te zeggen als ik NEE bedoel?

. Heb ik een goede balans tussen werk en privé?

 

Ik geef je hier wat tips die je zelf al kunt doen:

 

 

1: Neem de tijd om alleen te zijn. Alleen zijn kan helpen om je te concentreren op je eigen gedachten en gevoelens en om meer verbonden te zijn met jezelf. Neem je verstand niet altijd even serieus! Natuurlijk heeft je verstand het beste met je voor.

Maar als je tijd voor jezelf hebt en je observeert je gedachten, kun je je afvragen wat je moet doen van je verstand en of dat ook wilt. Zo maak je bewustere keuzes.

 

2: Maak tijd vrij voor activiteiten die je leuk vindt. Dit heeft een positief effect op je gevoel.

 

3: Wees eerlijk tegen jezelf, over wat je wilt en wat je niet wilt. Dit kan helpen om je waarden en prioriteiten helder te hebben.

Op die manier maak je keuzes die in lijn zijn met wat jij belangrijk vindt.

 

4: Communiceer je gedachten en gevoelens, hierdoor krijg je meer begrip van anderen en tegelijkertijd leer je jezelf beter begrijpen.

 

5: Neem de verantwoordelijkheid over je eigen keuzes en acties. Iedere keuze heeft consequenties en je hebt op elk moment van de dag opnieuw de mogelijkheid om keuzes te maken, niet altijd met wat er gebeurd maar wel hoe je ermee omgaat.

Hierdoor krijg je meer grip op je leven.

 

Veel succes!

 

Lukt het je niet alleen? Heb je met deze tips een steuntje nodig? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

 

 

 

 

Hartelijke groet,

Ankie

Recente
Artikelen
1
2
bottom of page