gedachten

& verhalen_

Op deze pagina vind je informatie over de meest uiteenlopende zaken zoals verhalen die betrekking hebben op mijn vakgebied, persoonlijke ervaringen van cliënten of gewoon dingen die mij bezig houden. Heb je na het lezen van een van deze artikelen een vraag of opmerking? Neem dan contact met mij op!

Ankie Lommen.

20/12/2019

ACT-Effect kijkt met een warm gevoel terug op 2019. Zoveel ontmoetingen en verhalen. Mensen die hun verdriet hebben ingeruild voor een glimlach. Boosheid omgezet in vertrouwen en andere perspectieven en inzichten hebben verworven. De zin en betekenis van het leven weer ontdekt door te doen wat zij belangrijk vinden.

Bedankt lieve mensen voor het vertrouwen en de fijne samenwerking afgelopen jaar. Ik wens iedereen fijne feestdagen met jullie dierbaren

en een mooi en betekenisvol 2020 !

Warme...

2/10/2019

In mijn werk hoor ik veel problemen waar mensen zich grote zorgen over maken: relaties die niet lekker lopen, verlies van werk, moeite met keuzes maken, problemen met de kinderen. Niet lekker in het vel zitten, Burn Out en Bore Out en nog veel meer.

Ik adviseer soms eerst een systemische opstelling te doen alvorens we de oorspronkelijke hulpvraag aanpakken. Vaak ontdekken we een patroon dat zich herhaalt vanuit voorgaande generaties. Door de onvoorwaardelijke liefde en loyaliteit blijven de patronen vaak in stand en dragen...

20/12/2018

We naderen het einde van het jaar; tijd dus om het afgelopen jaar te evalueren en te kijken naar de plannen en voornemens van 2019.
Ik kijk dankbaar terug op 2018. Het voelt goed dat ik steeds meer mensen in mijn praktijk ontmoet. Het geeft mij voldoening om iets te kunnen betekenen en terug te krijgen dat er vertrouwen is.
Een van de dingen waarvoor mensen mij opzoeken is hypnose. Een vorm van een trance waarin de cliënt volledig de controle houdt zonder dat het verstand zich er in mengt. Met hypnose kom je in contact me...

3/7/2018


Invullen.

Hij neemt me voor lief.

Zij zeurt alleen nog maar.

Herkenbare gedachten? Misschien herken je niet letterlijk deze gedachten maar herken je wel het gevoel van niet gezien of gehoord worden. 

Een clichévoorbeeld is de thuissituatie na een werkdag: 

Man komt thuis van zijn werk kust zijn vrouw vluchtig, loopt door naar de woonkamer en duikt in de krant. Vrouw heeft gewerkt, de kinderen van school gehaald en staat op het moment van zijn thuiskomst te koken voor het gezin. Vanuit de keuken vuurt ze vragen op hem af,...

25/2/2018


Moetjes

Wanneer je zou opschrijven wat je allemaal van jezelf moet op een dag, dan kom je er al gauw achter dat je het onmogelijke van jezelf vraagt. Naast de gebruikelijke dingen zoals je werkagenda en huishoudelijke taken, stellen we ook nog veel eisen aan de randvoorwaarden.

Gelukkig zijn we over het algemeen flexibel genoeg en accepteren het als de dingen niet helemaal verlopen zoals bedacht. Maar wat als het je belemmert? Kleine niet gehaalde ‘moetjes’ steeds meer voelen als een enorm falen? Je hebt het gevoel de...

19/12/2017

Oud & Nieuw

Oudejaarsavond, je bent hoopvol, verheugt je op een frisse start. Dan ga je in gedachten terug naar die ene ruzie met je partner of aan een persoon die je is ontvallen. Wat zich ook in je eigen jaaroverzicht aandient, zodra de klok het nieuwe jaar aankondigt is je vrolijke hoopvolle stemming omgeslagen. Je heft het glas en in plaats van het vuurwerk zie je donkere wolken. 

Als je dit herkent dan vergeet je wellicht hoe trots je was op jezelf toen je over je koppigheid heenstapte en de ruzie bijlegde. Dat je part...

17/10/2017

Ben jij je bewust van je gedachten? De vele, vaak herhalende gedachten. En realiseer jij je dat alle gevoelens, gedrag en handelen hier een gevolg van zijn? Ons leven verloopt in een behoorlijk tempo en vaak vergeten we even stil te staan bij wat er is.

Bij grote gebeurtenissen in ons leven  worden we meer of minder gedwongen stil te staan bij wat er is. Geboorte, dood, ziekte of scheiding etc., bij dit soort grote life events geven de meeste mensen zichzelf de ruimte om hierbij stil te staan. Echter de vele kleine ervarin...

13/9/2017

Keuzes

Wij mensen zijn de hele dag bezig. Je doet altijd iets, zelfs als je slaapt. In dit bezig zijn kom je vaak voor keuzes en uitdagingen te staan.

Stel je voor dat je op een splitsing staat. De weg naar rechts leidt je naar de persoon die jij wilt zijn, waarin je dingen doet die het leven voor jou aangenamer maken.

De weg naar links is de weg die je verder weg leidt van de persoon die je eigenlijk wilt zijn. Op deze weg doe je dingen die niet efficiënt zijn.

Als je op de splitsing staat wordt je door de weg naar links gep...

9/8/2017

Zit je met jezelf in de knoop? Loop je tegen muren aan? Heb je er dan wel eens over nagedacht hoe je volwassen bent geworden? De meesten van ons hebben die volwassenheid bereikt door te leren wat goed voor ze is en te elimineren wat slecht voor ze is. Maar ja wat is goed en wat is slecht? Wie stelt de norm? En wat is je eigen inbreng? Ongemerkt kom je met het stellen van deze vragen steeds dieper in de complexiteit van ons denken en van onze samenleving terecht. En wat is een norm? Wij hebben geleerd dat het onbeleefd is...

Please reload

20/12/2019

02/10/2019

20/12/2018

03/07/2018

25/02/2018

13/09/2017

Please reload

Recente
Artikelen
  • Facebook - White Circle

Ankie Lommen / M: + 31 (0)6-52869420 / 

Praktijk act-effectBurgemeester de Hesselleplein 5 /

6411 CG Heerlen / E: info@act-effect.nl /

​​M: www.act-effect.nl / FB: @acteffectcoach