top of page

Relatie Therapie tussen jou en je verstand


 

In de complexheid van het leven heeft de relatie tussen jou en je verstand een belangrijke rol.

Je slimme, intelligente verstand praat de hele dag door. Je gedachten zijn de taal van je verstand en je hebt ongeveer 60.000 tot 70.000 gedachten per dag. Een heleboel gedachten zijn zo onopvallend dat je niet eens door hebt dat je ze hebt. Een aantal vallen wel op en daar besteed je wel tijd aan. Misschien wel meer dan je goed doet

De gesprekken die door je hoofd gaan zijn soms helemaal prima. Ze kunnen scherpe analyses geven en briljante oplossingen bieden. Maar zodra ze, met hun soms snelle oordelen, persoonlijk worden, kunnen er minder fijne gevoelens ontstaan. Gevoelens, die de taal zijn van je lichaam, hebben invloed op je.

Deze gevoelens zeggen soms meer dan je verstand kan begrijpen.

Je verstand doet veel moeite om jou iets te vertellen of te overtuigen maar het heeft niet altijd gelijk!

 

In de “relatietherapie” tussen jou en je verstand leer ik je de subtiele nuances te erkennen van je gevoel, de onuitgesproken taal van je lichaam en je gedachten.

 

Het is een weg van zelfontdekking en balans. Hierin is acceptatie de sleutel tot een gezonde relatie tussen jou en je verstand. Met humor, directheid en praktische tools, leer je ontspannener om te gaan met lastige situaties of gevoelens, met als resultaat dat je meer ontspanning en plezier ervaart.

Comments


bottom of page