top of page

Doen wat ertoe doet!Ken je dat? Je staat op het punt een keuze te maken maar er is zoveel om uit te kiezen.

Te veel keuzemogelijkheden leveren stress op en kunnen verlammend werken. Je ziet door de bomen het bos niet meer of misschien vind je wel heel veel leuk. Of ben jij juist iemand die bij iedere keuzemogelijkheid denkt: Ja, maar…

Veel keuzemogelijkheden leveren dan uiteindelijk teleurstelling en je ongelukkig voelen op.

De “vrijheid” om te kunnen kiezen wie je bent of wat je allemaal kunt of wilt doen, bezorgt je angst om de verkeerde keuze te maken.

Welke opleiding past het best bij mij? Wil ik dit werk blijven doen waarvoor ik opgeleid ben? Ik ben een loyale partner of medewerker, kan ik het maken om weg te gaan? Ik zou wel eens wat anders willen maar nu weet ik wat ik heb en niet wat ik krijg.

Door deze stress ga je op zoek naar een garantie. Een garantie krijg je b.v. als je een wasmachine koopt, maar niet op een relatie of studie/werk keuze. Garantie is dus een illusie. Je wil graag controle hebben. Het klinkt misschien tegenstrijdig maar door te oefenen geen controle te hebben krijg je meer grip op jouw leven en de keuzes.

Oefenen in te onderscheiden wat je voelt en wat je denkt.

Je verstand heeft niet altijd gelijk.

Durf te dromen en te onderzoeken wat er voor jou toe doet. Negeer eens de “ja maars“ van je verstand. Ontdek welke waarde er onder jouw argumenten met “eigenlijk” zit.

Je zult zien dat het resultaat een tevredener gevoel geeft en het bewustzijn wat er allemaal wel goed gaat vergroot. Dan doe je dát wat er voor jou toe doet voor jou!!


Comments


bottom of page