top of page

REFERENTIES_

Ervaring Act Therapy

23-12-2020

Ik was enige tijd op zoek naar een therapeut die mij zou kunnen helpen in het aanpakken van een aantal diep gewortelde struggles. Keer op keer was het geen match. Het ontbrak voor mij altijd aan doortastendheid, een praktische en een doelgerichte aanpak.

 

Dat is dus precies wat Ankie bij Act Effect wel weet te bieden. Ik heb veel mogen leren over mijzelf.

 

Dankjewel Ankie – dit is een van de meest leerzame periodes voor mij ooit geweest.”

J.P.

Ervaring Act Therapy

18-10-2020

Als alleinerziehende Mutter und alleinverantwortliche Betreuerin meiner schwerkranken Eltern (Depression mit psychotischen Schüben - Mutter , Parkinson und Demenz- Vater) war ich nach vielen Jahren der Pflege mit meinen Kräften am Ende.

Als meine Schwester auftauchte und mich aus Eigennutz aus der Familie drängte, da begann ich meinen bereits ungesunden Alkoholkonsum weiter zu steigern. Schließlich suchte ich mir im Herbst 2019 Hilfe in einer Entzugsklinik wo ich Frau Ankie Lommen kennenlernte (sie war in der Klinik als Kunsttherapheutin tätig). Im Anschluss an meinen 3-wöchigen Klinikaufenthalt fragte ich sie , ob sie sich vorstellen könnte mit mir weiterzuarbeiten, da sie meine liebste und wichtigste Impulsgeberin war.

Unsere Zusammenarbeit währt nun seit ca. einem Jahr (... und ich hoffe noch viele weitere! ) in jeweils wöchentlichen Sitzungen. Anfangs im direkten Austausch in ihrer Praxis in Heerlen - im weiteren Verlauf dann coronabedingt per Skype.

Ich bin Ankie unendlich dankbar für alles was sie in mir bewirkt, anstößt und auslöst!

Für ihre liebevolle und sanfte Führung hin zu mir selbst. Für ihre Fähigkeit immer die richtigen Fragen zu stellen. Für ihre professionelle Distanz gleichsam voller Wärme. Dafür dass sie mir zeigt wenn sie stolz auf mich sein kann. Für ihre tollen Ratschläge und Hilfsangebote wenn ich diese auch kurzfristig brauche.  Für ihre kluge Beobachtungsgabe, ihre Natürlichkeit , ihre Offenheit, Ehrlichkeit, ihr Einfühlungsvermögen……. und ganz besonders auch dafür das sie mir hilft meinen Groll zu begraben, zu verzeihen und loszulassen!

Durch das regelmäßige Coaching mit Frau Ankie Lommen konnte ich mein Selbstvertrauen soweit zurückgewinnen,das ich heute wieder in meinem erlernten Beruf als Bildhauerin arbeite,  und sogar einen größeren öffentlichen Auftrag "an Land" gezogen habe.

Durch ihr Vorbild habe ich zudem eine Fortbildung als Kunsttherapheutin begonnen, was mir sehr viel Freue bereitet und mich beflügelt.   

Alkohol ist nun kein Thema mehr für mich, da ich Ziele habe und soviel Lust am Leben, am Lernen und am Erschaffen von Neuem.
 
Danke Ankie - Du bist wirklich ein Leuchtturm für mich

Ervaring Act Therapy

10-11-2028

Al bijna anderhalf jaar zat ik met stress en faalangst totdat ik besloot er wat aan te gaan doen. Ankie heeft mij laten inzien dat ik veel te streng voor mezelf was en voor mezelf heel veel regeltjes deed opstellen. Zodra ik deze regels niet volgde had ik last van angst of stress. Ook heeft Ankie mij geleerd om mijn gedachtes niet te ontwijken of aan te vallen, maar te accepteren, laten komen en weer laten gaan. In 4 sessies van 60 minuten heeft Ankie mij geholpen om een andere mindset te krijgen en geleerd om te gaan met negatieve gedachtes.

 

Ik had mijn twijfels over het bezoeken van een coach, achteraf ben ik toch blij dat ik ben gegaan. Ankie was zeer vriendelijk en kon zich ook goed verplaatsen in mijn situatie waardoor ik me al snel op mijn gemak voelde. Ze gaf ook aan in het begin dat ze niet houdt van cliënten te lang aan het lijntje te houden en dat als ik geen vertrouwen had in het proces, ik dit ook eerlijk kon aangeven.

 

Ik wil Ankie enorm bedanken voor dit proces,

 

Sander

Ervaring Act Therapy

03-04-2016

Enkele weken geleden kwam ik bij Ankie voor een hypnotherapie sessie. Eerlijk gezegd was ik behoorlijk sceptisch, volgens mijn nuchtere kant was dit niet logisch te verklaren. Daarnaast wilde ik het gevoel, alles onder controle te hebben, niet verliezen.

Maar nieuwsgierigheid, en het feit dat ik al heel lang tegen mijn eigen onzekerheid en overgewicht aanloop, overwon.

 

Ik heb Ankie leren kennen als een lieve, eerlijke, integere vrouw. Iemand die ik kon vertrouwen en vandaar ook dat ik deze hypno-sessie aandurfde. Voor de eerste sessie werd alles duidelijk uitgelegd. Ik werd gerustgesteld in mijn angst, de controle te verliezen.

De sessie werd volledig gesproken, deze ging over mijn zelfverzekerdheid, of liever gezegd het gebrek eraan. Die onzekerheid brengt vooral ook veel onrust met zich mee.

 

Vervolgens wist Ankie mij op een rustige manier in hypnose te krijgen. Voor mij hebben deze eerste sessies vooral rust gebracht, en mijn zelfverzekerdheid is met sprongen vooruit gegaan. Hier werk ik allang aan, maar nu door deze sessie gaat het ineens in een stroomversnelling.

 

Vandaag heeft Ankie een virtuele maagband geplaatst. Ik hoop dat de resultaten hiervan net zo groot zijn!

 

 Anja 

Ervaring Act Therapy

03-04-2019

Ik ben in april 2018 bij Ankie terecht gekomen met een zware burn-out. De signalen waren er al vanaf december 2016, maar zoals dat gaat met mensen die de lat voor zichzelf erg hoog leggen, te hoog, perfectionistisch zijn ingesteld, slecht zijn in het zeggen van 'nee', lid zijn van de club 'pleasers', moeite hebben om in het hier-en-nu te leven en problemen  ontvluchten, was ik vergeten om naar de signalen van mijn lichaam te luisteren, ook al waren die er in overvloed. En dus ga je door. Je wilt anderen, je partner, familie, vrienden, werkgever en klanten niet teleurstellen. En toen zeiden zowel lichaam als geest: STOP! Beiden gingen op slot en de sleutel was ik kwijt. 

Ik was dan ook volledig verdwaald, toen ik bij Ankie kwam. Fysiek gezien had ik meerdere zware paniekaanvallen per dag, waar ik in het totaal ruim 12 weken dagelijks meerdere keren last van heb gehad. Ik kon niet tot nauwelijks externe prikkels verdragen: geluid, beelden (op tv, via social media of anderszins), drukte, ik kon het allemaal niet verdragen. En bezoek aan de supermarkt leidde onherroepelijk tot een paniekaanval, maar evengoed ook rustig liggen op de bank.

Mijn energieniveau was nihil en ik kon nagenoeg niets meer. Zelfs een korte wandeling was al teveel.  Geestelijk gezien was ik een gespannen veer en mijn brein draaide op volle toeren. Ik wist het niet te stoppen. In mijn hoofd sloeg ik op hol en stond op het randje van doordraaien. 

Ankie is mijn reddingsboei gebleken. De ACT-therapie was voor mij de uitkomst. In het verleden ook wel bij een psycholoog en psychotherapeut geweest. Daar draaide het vooral om het ontrafelen van gebeurtenissen uit verleden, de impact die ze hebben gehad, analyseren van gedrag, de coping-strategieën die je hebt ontwikkeld enz. Bij Ankie gaat het om het hier-en-nu, het verbinden van je verstand met je gevoel en vooral accepteren wat er is. Ze heeft me geholpen om me niet langer te identificeren met mijn gedachten, maar ook om ze te ontkrachten. Ze is to-the-point, weet snel door te dringen tot de kern, werkt veel met metaforen en beeldspraak en leert je om op een andere manier naar jezelf en naar de wereld om je heen te kijken. Door je bewust te maken van je overtuigingen en om die ter discussie te stellen. Hoe waar zijn ze nou eigenlijk? En dienen ze je? Ik kwam tot de conclusie dat die overtuigingen me ooit hebben geholpen,  zich uiteindelijk tegen me hebben gekeerd. Via de ACT-therapie, maar ook door een familie-opstelling en een hypnose sessie ik heb ondergaan, heb ik geleerd om niet meer te denken in cirkeltjes, geen grote waarde aan mijn gedachten meer toe te kennen, de lat lager te leggen en te luisteren naar mijn lichaam en mijn intuïtie. Om milder te zijn naar op de eerste plaats mezelf,  maar ook naar mijn omgeving. Ik ben van heel ver gekomen, was verdwaald en zat op slot.  Ankie heeft ervoor gezorgd dat ik de sleutel heb gevonden en de weg terug naar huis. 

Ik voel me lichter en luchtiger. Ben weer in balans, mijn verstand en gevoel staan weet met elkaar in verbinding. Ik voel me een betere versie van mezelf of misschien ben ik nu pas gewoon mezelf. 

Uiteindelijk heb ik de weg natuurlijk zelf afgelegd, maar Ankie is mijn gids geweest en heeft me de weg gewezen. Daar ben ik haar ongelofelijk dankbaar voor. 

S.

Ervaring Act Therapy

12-05-2018

’n Klein jaar geleden bij Ankie terechtgekomen nadat ik de mogelijkheid voor het plaatsen van een virtuele maagband had opgezocht.  Bij de eerste kennismaking gaf het meteen een heel vertrouwd gevoel. Ankie kwam over als een heel lieve, eerlijke vrouw. Hierdoor kun je, je helemaal openstellen en alleen dat al geeft een heel bevrijd gevoel.


Na enkele fijne gesprekken, waarbij ook dingen uit het verleden werden opgeruimd was het tijd voor het plaatsen van de maagband. Op een heel prettige, correcte en duidelijke manier werd uitgelegd wat er ging gebeuren. Ook de valkuilen werden benoemd. De hypnose zelf verliep heel soepel en gemakkelijk. Eigenlijk heel anders dan ik me van tevoren had voorgesteld. Ankie had me er al op voorbereid dat je, ondanks dat je onder hypnose was alles meekreeg. Dat was voor mij heel verrassend. Het resultaat mag er zeker wezen. Ik heb niet het gehele beoogde doel bereikt, maar ben meer dan tevreden over hetgeen wel bereikt is. Als het eens moeilijk is, kan ik terugvallen op de technieken eb adviezen die ik meegekregen heb van Ankie.


Het was al bij al een hele fijne en prettige ervaring om met Ankie te werken. Uiteraard doe je het uiteindelijk zelf, maar zonder Ankie was dit nooit gelukt.

Ervaring Act Therapy

18-02-2019

Naast en na een aantal nuttige coachingsgesprekken bij Ankie werd mij, in onder meer overleg met huis- en bedrijfsarts, geadviseerd om door middel van hypnose behandelingen een aantal door mij ervaren knelpunten samen met Ankie diepgaander aan te vliegen. Na een goede uitleg door Ankie over wat er bij hypnose gaat gebeuren, zijn een aantal sessies gepand en hebben deze ook plaatsgehad. Dit verliep prettig.


Zonder te specifiek op de inhoud in te gaan, kan ik enige maanden later stellen dat de hypnose heeft geholpen om een aantal sterke en bijna vastgeroeste denkbeelden en overtuigingen los te laten en daar de scherpe kantjes vanaf te halen. Hier kan ik mee verder. Dit lijkt heel geleidelijk te zijn gebeurd, zonder dat exact valt aan te wijzen hoe dat nu is gebeurd. Hypnose bij Ankie kan dus (ook) voor mensen met een sterke ratio een heel goed hulpmiddel zijn en vooruitgang bieden.


mw. Zuid-Limburg, 18 februari 2019

bottom of page