top of page

Goed Hebben


We naderen het einde van het jaar; tijd dus om het afgelopen jaar te evalueren en te kijken naar de plannen en voornemens van 2019. Ik kijk dankbaar terug op 2018. Het voelt goed dat ik steeds meer mensen in mijn praktijk ontmoet. Het geeft mij voldoening om iets te kunnen betekenen en terug te krijgen dat er vertrouwen is. Een van de dingen waarvoor mensen mij opzoeken is hypnose. Een vorm van een trance waarin de cliënt volledig de controle houdt zonder dat het verstand zich er in mengt. Met hypnose kom je in contact met het onbewuste, je bent dan in een soort dagdroomtoestand. In je onbewuste liggen delen van je ego, je persoonlijkheden die vaak eigen belangen hebben en daarom niet een duidend handelen. Het ene deel weet heel goed wat het wil en het andere deel denkt dat een andere strategie beter voor je is. Het lijkt op een goed voornemen, zoals bijvoorbeeld minder te gaan snoepen. Het ene deel weet dat het gezonder voor je is en het andere deel zegt dat je ook van lekkere dingen mag genieten. Zo kunnen er grotere en dieper verborgene innerlijke conflicten onder hypnose helder gemaakt worden en opgelost worden door ‘Partstherapie’ toe te passen. De naam zegt het al, ‘Parts’: delen van jou. Je krachtige, sterke, of creatieve deel kan volledig andere belangen hebben dan je angstige, koppige of eigenwijze deel. Een ding hebben ze gemeenschappelijk en dat is namelijk, dat ze alles willen doen zodat jij het goed hebt. Wij roepen met zijn allen dat we het goed willen hebben en gelukkiger willen zijn. Dat is waar ik een steentje aan wil bij dragen, zodat jij het goed hebt. Nu komt mijn innerlijk conflict: 2 jaar geleden verplichtte de zorgverzekeraars mij om een opleiding te volgen die voldoet aan de zogenaamde PLATO normen. Na lang wikken en wegen ben ik aan een opleiding begonnen om de mensen, voor wie mijn zorg niet vergoedt wordt en het financieel niet kunnen of willen opbrengen, tegenmoet te komen. Ik investeerde mijn tijd en geld om vervolgens uit het niets geconfronteerd te worden met aangepaste eisen. De eerder door de zorgverzekeraars verplicht gestelde opleiding wordt bij nader inzien toch niet erkent. Daar kunnen we uren over discussiëren; boos over worden, maar het vermindert mijn conflict niet. Mijn conflict gaat meer over wat mensen er zelf voor over hebben om het goed te hebben. Zijn mensen zich wel bewust dat ze met iets minder geld uitgeven aan luxe dingen of uitstapjes, ze duurzaam in zichzelf kunnen investeren óf blijven ze doen wat ze altijd deden en houden daarmee hun niet ”goed” hebben in stand? Oftewel moet ik weer een nieuwe opleiding volgen om daarmee misschien t.z.t te voldoen aan de eisen van zorgverzekeraars of trouw zijn aan mijzelf en blijven geloven in wat ik doe en er vertrouwen in hebben dat mensen die goed voor zichzelf zorgen investeren in zichzelf? Ik wens iedereen van harte toe het "goed " te hebben en dat te doen wat nodig is om een waardevol leven te leiden ipv te lijden. Ik wens jullie heel fijne feestdagen en een goed 2019. Ankie

bottom of page