top of page

Duizenden gekleurde sterretjes

Oud & Nieuw

Oudejaarsavond, je bent hoopvol, verheugt je op een frisse start. Dan ga je in gedachten terug naar die ene ruzie met je partner of aan een persoon die je is ontvallen. Wat zich ook in je eigen jaaroverzicht aandient, zodra de klok het nieuwe jaar aankondigt is je vrolijke hoopvolle stemming omgeslagen. Je heft het glas en in plaats van het vuurwerk zie je donkere wolken.

Als je dit herkent dan vergeet je wellicht hoe trots je was op jezelf toen je over je koppigheid heenstapte en de ruzie bijlegde. Dat je partner dat zo waardeerde en dat ook uitsprak. Dat je na het overlijden van een dierbare zoveel warmte en liefde voelde door het samenzijn met de nabestaanden. Dat jij troost kon bieden en dat dit zo gewaardeerd werd.

Nu weet je dat die negatieve gedachten donkere wolken zijn die, wanneer je er dieper over nadenkt vol met vuurwerk zitten. Dat dit vuurwerk symbool staat voor alles waar je trots op mag zijn en waarom je naasten zo trots op je zijn. Dat als je daar echt over nadenkt er zich veel meer mooie gedachten aandienen die uiteenspatten in duizenden gekleurde sterretjes die de donkere wolken doen laten verbleken.

Terug naar oudejaarsavond. Je blikt terug op het afgelopen jaar. Donkere wolken pakken zich samen want je had moeilijke momenten en het ging niet allemaal zoals je dat wilde. Op dat moment verzamel je de vuurpijlen. Een gevuld met sterren die je eigen trots en liefde vertegenwoordigen. De ander is gevuld met wat je naasten daarvan zouden zeggen en de liefde die je van hen ontvangt.

De klok slaat twaalf uur, je heft het glas en schiet je vuurpijlen af. De donkere wolken zijn er maar het vuurwerk laat alles schitteren zodat je ze niet zo goed meer waarneemt. Jij stapt vrolijk en hoopvol het nieuwe jaar in.

Ik wens je veel schitterende sterretjes voor 2018

Warme groet, Ankie

bottom of page