top of page

Keuzes maken

Keuzes

Wij mensen zijn de hele dag bezig. Je doet altijd iets, zelfs als je slaapt. In dit bezig zijn kom je vaak voor keuzes en uitdagingen te staan.

Stel je voor dat je op een splitsing staat. De weg naar rechts leidt je naar de persoon die jij wilt zijn, waarin je dingen doet die het leven voor jou aangenamer maken.

De weg naar links is de weg die je verder weg leidt van de persoon die je eigenlijk wilt zijn. Op deze weg doe je dingen die niet efficiënt zijn.

Als je op de splitsing staat wordt je door de weg naar links geplaagd door je negatieve gedachten, zoals:~ Ik ben niet goed genoeg, ik heb weer gefaald. ~ zoals altijd verpest ik de boel weer.

Gevoelens van angst, uitgeput zijn, boosheid, schuld ,pijn doemen op. Dit houdt je in de greep.

De weg naar rechts is de weg naar creativiteit en efficiëntie waarmee je leven betekenisvoller wordt. Je leeft dan naar je waardes en bereikt daardoor eerder jouw doelen.

Wanneer we ons gevangen voelen gaan we juist de kant op die ons al zo vertrouwd is. Inefficiënt.

Door ACT (Acceptance and Commitment Therapy) leer je dat je veel meer keuzes hebt. Of het nu gaat om gezondheid, relaties, financiën of werk je hebt altijd een keuze.

ACT helpt je om jezelf te bevrijden van de keuzes die inefficiënt zijn. Je bent in staat om zelf de voor jou beste en meest wijze keuze te maken.

Eerst onderzoek je wat je waardes zijn en hoe je ermee omgaat om vervolgens je doelen te stellen. Je leert wat je kunt doen om richting je waarden te bewegen en daarmee de uitdagingen van het leven aan te nemen.

M.b.v. Mindfulness oefen je in het los komen van je gedachten en je focus te verleggen op dingen die belangrijk voor je zijn.

Dat jij je met deze zaken verbonden voelt en leeft in het moment.

Succes met keuzes maken!

bottom of page