top of page

hypnose THERAPIE
_

Hypnose is een kunstmatig opgewekte trance waardoor je een verhoogde vatbaarheid hebt voor beïnvloeding. Je kunt het vergelijken met dagdromen. Hypnose is wetenschappelijk aangetoond als een krachtig hulpmiddel bij therapie. Hypnose is eigenlijk zelfhypnose, je hebt en houdt de controle. Je kun het toepassen bij trauma's (regressie) maar ook, pijn, angsten (bijv. spinnen), stoppen met roken, gewichtsmanagement of afvallen, Stress, laag zelfbeeld enzovoort.

Afvallen is vaak heel moeilijk en als het lukt is het soms geen blijvend succes. Dat leidt soms tot weer opnieuw afvallen en vervolgens weer aankomen; het bekende Jojo- effect.  De meeste eetgewoonten zitten diep in ons onderbewustzijn geworteld. Daar hebben we vaak overtuigingen waarvan we niet bewust zijn dat ze belemmerend werken en daarmee het afvallen bemoeilijken. Jezelf iets ontzeggen kan juist de behoefte ernaar vergroten. Vaak volgt er dan een teleurstelling en die bevestigd, onbewust, dan weer je belemmerende overtuigingen. Verdrietige, blije, slechte of depressieve gevoelens worden gecompenseerd met eten en dan gaat eten een andere rol spelen dan waarvoor het bedoeld is.  

Met behulp HYPNOSE worden de belemmerende overtuigingen vervangen door positieve suggesties. Je favoriete voedsel verbannen is geen goed idee maar de consumptie ervan verminderen is realiseerbaar en vol te houden. Bovendien vervalt je onderbewustzijn terug in oude gewoonten zodra je met een dieet stopt en het verlangen om b.v. te eten als beloning is weer volop aanwezig.

 

bottom of page